altimago-floor

Altimago Parket Vloeren

Over Altimago

Voor iedereen die een exclusieve eiken houten vloer wil hebben, waarvan je bij aankoop direct een authentieke look ervaart is Altimago de vloer naar keuze. Altimago levert nieuwe eiken houten parket vloeren met alle voordelen van de laatste innovatieve technieken om van de beste kwaliteit houten vloeren te genieten. Dankzij de verschillende bewerkingstechnieken kan Altimago op maat gemaakte oplossingen bieden waardoor elke vloer de gekenmerkt wordt door jouw persoonlijke wensen.

Authentieke kleuringstechnieken

Het mooie van een echte eiken houten vloer is het karakter van het hout. Je ziet de houten planken, en de nerf met het levensverhaal van de oude eikenboom waar deze planken uit gezaagd zijn. Deze nerf met alle grillige lijnen en onregelmatigheden is precies het stukje natuur wat je graag in huis wilt halen. Je kan zo’n houten vloer alleen maar meer karakter geven door deze planken bijvoorbeeld te kleuren. De nerf met zijn karakter blijven zichtbaar, waardoor je het karakter van dit stukje natuur behoudt. Met maar liefst 11 unieke kleuroliën heeft Altimago een prachtige collectie kleurmogelijkheden; Tarento, Emilia, Napoli, Milano, Palemo, Roma, Latina, Sario & Umbria

Verouderingsmethodieken

Wil je de vloer nog meer karakter geven dan kan dat door het hout op dusdanige wijze te laten bewerken dat het lijkt alsof deze eiken houten vloer al 30 jaar geleden gelegd is. Zo creëer je een echte authentieke uitstraling vanaf het moment dat de vloer gelegd is. Altimago kan dit door allerlei technieken realiseren, bijvoorbeeld door het afwerken met rechte of schuine kanten, met of zonder deuken, strak afgewerkte kanten, of kanten met een onregelmatig oppervlak, je kan dit helemaal zelf aangeven.

Onderhoud vloeren

Elke eikenhouten vloer vergt wat onderhoud, maar ook elke eiken houten vloer krijgt met een toename aan gebruikerssporen meer karakter. Altimago zijn zodoende dus zeer onderhoudsvriendelijk, want een krasje of deukje valt niet meer op.

FSC keurmerk

Vanzelfsprekend neemt Altimago ook zijn verantwoordelijkheid wat het milieu betreft. Altimago maakt geen gebruik van eikenhouten planken tenzij het FSC gekeurd is. Zo waarborgt Altimago dat de aankopen van hun vloeren nooit ten nadelen van het milieu zijn.

Zwevend leggen

Een houten vloer van Altimago kan in de meeste gevallen prima zwevend gelegd worden, mits de ondervloer vlak en schoon is. Uiteraard dient er dan wel een goede vochtfolie gelegd worden. Zodra de vloer gelegd is, dient de vloer ingewerkt te worden met een HG-Protect waxolie speciaal voor eiken houten vloeren. Voorkom het gebruik van universele wasolies, omdat deze vaak elke 2 jaar opnieuw aangebracht moeten worden, en snel kringen achterlaten.

Verlijmt leggen

Wil je liever de parket vloer verlijmt leggen dan kan dat natuurlijk ook. Dan moet er eerst een spaanplaat vloer op de ondervloer verlijmt worden. Zodra deze gedroogd en opgeschuurd is, kan de parket vloer erop gelijmd worden. Wat de afwerking betreft, is deze het zelfde als bij het zwevend leggen.