Laminaat voor in de badkamer?

aqualaminaat_kitchen

Laminaat voor in de badkamer?

Ook voor vochtige ruimtes is er laminaat verkrijgbaar. Waterbestendig laminaat is de nieuwe trend in de vloeren wereld. Waterbestendig (of aqua) laminaat is uitermate geschikt voor keukens en badkamers. Aqualaminaat ziet er uit als “normaal” laminaat en is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zelfs de prijs wijkt niet al te veel af van “gewoon” laminaat. Aqua laminaat heeft een aparte laag op het kliksysteem en de naad, waardoor zelfs deze lagen waterbestendig zijn.

 

aqualaminaat

 

Niet alleen voor in de badkamer

Waterbestendige vloeren hebben vaak een afwerklaag met een voelbare structuur. De structuur zorgt niet alleen voor de natuurlijke tint van het laminaat maar fungeert ook als een anti slip laag.  Zeker omdat dit in badkamers gebruikt kan worden is dit een handige oplossing tegen het uitglijden.

 

Normaal gesproken ligt er in de badkamer of in het toilet altijd een andere vloer dan in de rest van de woning. Met waterbestendig laminaat is dat niet meer nodig. De hele verdieping kan met Aqua laminaat met hetzelfde soort laminaat gelegd worden. Dit oogt een stuk rustiger.

 

Denk ook aan andere vochtige ruimtes, zoals een gang of keuken. Honden willen zich wel eens binnen uitschudden, overmatig kwijlen of een drinkbak door de keuken gooien. Watervast laminaat is hier goed tegen bestand.

 

De plaats waar het meeste water word gebruikt na de badkamer is de keuken. Handen wassen, vaat afspoelen, wasmachine, de vloer het zwaar te verduren tijdens de dagelijks bezigheden. Zo nu en dan wil er wel eens wat op de vloer uiteen spatten.

 

 

aqualaminaat_dog

De juiste ondervloer

Ondervloer is erg belangrijk bij het leggen van een goede waterbestendige vloer. Het is belangrijk dat je je goed laat adviseren bij een vloerenspecialist. Heb je bijvoorbeeld een vloerverwarming, een vloer die oneffen is of woon je in een bovenwoning? Dit zijn een aantal voorbeelden waar rekening mee gehouden moet worden tijdens het maken van een keuze.