De do’s voor het leggen van laminaat

Plintenschaar

De do’s voor het leggen van laminaat

 

Vloeren leggen is geen moeilijke klus. Met het juiste gereedschap ligt een laminaatvloer er vaak al binnen een dag in.

 

Zorg in elk geval dat je je laminaatvloer op tijd in huis hebt. De vloer heeft tijd nodig om te acclimatiseren. Laminaat is immers een houtproduct en heeft ongeveer twee tot vier dagen nodig voordat je kunt gaan leggen. Ook een paar extra handen zijn geen overbodige luxe, twee weten immers meer dan een. Aangezien een pak laminaat al gauw 15 kilo weegt zijn die extra spierballen handig als je 34 pakken naar 3 hoog moet brengen.

Welke plint kies je

Voordat je je vloer gaat kopen denk dan goed na over wat voor soort plinten je nodig hebt. Ga je voor een mooie klassieke muurplint of een plakplint? Voor elke vloer is er een bijpassende plint verkrijgbaar maar kun je wel elke plint plaatsen in je huis. Heb je veel scheve muren dan zal een plakplint minder mooi aansluiten tegen de muur, een muurplint kit je eenvoudig tegen de muur en kun je nog wat opvullen met de kit. Denk dus goed na wat haalbaar is. Koop desnoods van beide een losse plint om te proberen en testen.

 

Vergeet ook je ondervloer niet. Er is meer keus dan je denkt. Wat voor ondergrond heb je? Is het beton, hout of ga jij je laminaatvloer over een oude vloer leggen. Ook stellen veel woningbouwverenigingen eisen aan de ondervloer wat geluiddemping betreft. Informeer dus goed voordat je je ondervloer weer terug naar de outlet kunt brengen. Vraag onze deskundige vloerenspecialisten wat voor jou het beste is.

Goed gereedschap

Meeste ergernis bij het leggen van een laminaatvloer is het netjes op maat zagen van de planken. Het goede gereedschap is in dit geval ook echt het halve werk. Bezuinig hier niet op want even snel een nieuwe vloer leggen doe je niet als het resultaat toch tegenvalt. Een plintensnijder is onmisbaar om strakke randen te snijden. Geen gedoe met zagen of gerafelde kanten die je op moet schuren. Een plintensnijder heb je al vanaf een € 40 en dat is zeker de moeite waard.

 

Als je laminaat vloer eindelijk ligt dan begint het afwerken. Je hebt inmiddels de juiste plakplinten en uiteraard maken we het op maat maken erg makkelijk voor je. Evenals de laminaatsnijder is ook de plintenschaar een onmisbaar iets voor een super strak resultaat. Ook moeilijke hoekjes kun je makkelijk knippen doordat je de schaar kunt instellen. Voor de kosten hoef je het niet te laten, voor rond de € 15 bespaar je jezelf een hoop ergernis en werk.

 

Uiteraard kun je ook je vloer laten leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.