kronotex-laminaat

KronoTex

Duitse Degelijkheid

KronoTex is een van de grootste laminaat producenten wereldwijd. KronoTex biedt momenteel 10 laminaatcollecties aan, met samen zo een 185 verschillende decors. Zoals we van de Duitse productie gewend zijn, levert ook dit bedrijf weer een volwaardig kwaliteitsproduct af.

 

Grenen- en Vurenhout

Laminaat is een 100% houten plank gemaakt van, met druk samengeperste, houtsnippers. Deze houtsnippers worden door KronoTex vervaardigd uit, voornamelijk Vuren en Grenen bomen uit Oost-Europesche en Russische bosbouw gebieden. Deze bomen zijn zeer geschikt, omdat de klimaten in deze gebieden temperaturen van diep onder het nulpunt tot hoog boven nul gewend zijn. Deze houtsoorten zijn daardoor ook zeer geschikt voor het grillige Nederlandse klimaat.

 

Bosbouw en natuur.

KronoTex neemt zijn verantwoordelijkheid als producent, door voor elke gekapte boom minimaal een of twee bomen terug te planten. KronoTex’s voorliefde voor de houten vloeren en de kwaliteitsproducten welke ze leveren stopt daar niet bij. Hout is namelijk de enige hernieuwbare natuurlijke hulpbron op onze planeet. Het werken met hout en het kiezen voor houten producten draagt dus bij aan een beter milieu en een goede nalatenschap voor de volgende generaties.

 

KronoTex Mammut Plus

Mammut Plus is een voorbeeld van zo een prachtig uniek KronoTex product. Extra brede planken voor een exclusief resultaat. Deze serie bevat momenteel 11 verschillende decors, met allemaal een prachtige 4v-groef, dus zowel in de lengte van de plank als op de breedte van de aansluitingen een v-groef.

kronotex-laminaat

KronoTex Exquisit Plus

Deze Unieke Decors serie biedt een 20-tal elegante vloeren met ook allemaal de mooi afgewerkte 4v-groef laminaten aan. Uniek is dat deze serie ook een prachtige Hongaarse Punt aanbiedt. De KronoTex Exquisit Avenue, creëert met de diagonale lijnen in de vloer een hele opvallende dynamische look. Het lijkt bijna alsof de vloer uit, tegen mekaar geschoven, puntdaken bestaat.

 

KronoTex Mega Plus

Tot slot deze Mega Plus serie, met nog eens 10 decors in lichtere en donkere patronen weer een exclusieve collectie laminaatvloeren. Bijvoorbeeld de donkergrijze Tegelvloer, de Himalaya, is bijna niet te onderscheiden van een echte marmeren tegel. Uiteraard, zeer goed bestand tegen water, en toch vele malen warmer dan een stenen of marmeren tegel. Ook wat prijs, comfort en leggemak betreft, echt een buitenkans.

 

Isolatie onderlagen

Behalve het design, comfort en leggemak heeft KronoTex ook veel aandacht besteedt aan de isolatie en geluidsdemping van de KronoTex onderlagen. Er zijn drie varianten beschikbaar.

 

Swiss Krono-Geluid

Deze onderlaag is opgebouwd uit natuurlijke houtvezels. Dit is een isolerende onderplaat gemaakt voor laminaat- en parketvloeren. Deze planken worden verkocht in pakken van 10,03 m2 en dienen voor vochtige of koude ondervloeren nog voorzien te worden van extra vochtfolies.

 

Swiss Krono Silverline

Deze ondervloer is tevens gemaakt van een natuurlijk houtvezel, maar voorzien van een extra aluminium folielaag. Hierdoor ook zeer geschikt voor vochtige en koude ruimtes. Deze rollen zijn geschikt voor laminaat en parketvloeren, echter bij laminaten moet wel rekening gehouden worden met het leggen. Doordat dit een zachtere ondervloer is kan de klik van het laminaat losschieten of spleten tonen, als de laminaat niet zwaar genoeg is.

 

Swiss Krono Greenline

Tot slot de Greenline platen, van 1,8 mm dik. Deze universele ondervloer is geschikt voor laminaat en parket, maar biedt aanzienlijk minder geluidsdemping aan door de dunne ondervloer. Deze vloer is momenteel ook niet leverbaar bij ons in de groothandel, maar kan indien gewenst uiteraard wel geleverd worden.

natuur-kronotex
kronotex-pvc
BEKIJK DE WEBSITE