saffier

Saffier

Saffier Vloeren

Saffier vloeren is een bedrijf dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende pvc-, en laminaatvloeren producenten. Vloeren die in alle opzichten voldoen aan de laatste woontrends, maar zeker ook niet achterblijven wat de trends in de zakelijke markt betreffen. Zowel qua kleuren als smaken voldoen de verschillende dessins van de verschillende collecties aan de alle laatste trends.

EPFL keurmerk

EPFL keurmerk is specifiek voor alle Saffier laminaatvloeren. Daarmee toont de fabrikant aan dat de laminaten uit de 4 basislagen verplicht gesteld door EPFL voor het behalen van het keurmerk.

De toplaag bestaat uit een, in Melamine gedompeld papier, met daarop een print in een bepaalde kleur met een bepaalde print, bijvoorbeeld een beige houtprint. Deze papieren print wordt bevestigd op een MDF of een HDF plaat op een tegenlaag van papier. Het Melamine papier dient bedekt te worden met een beschermende toplaag.

HDF of MDF

Het verschil tussen HDF en MDF zit in de dichtheid van het materiaal. MDF is de afkorting voor Medium Density Fiberboard en HDF is de afkorting voor High Density Fiberboard. Beide planken worden gemaakt van samengeperste houtsnippers. HDF is dus een hogere kwaliteit laminaat, doordat de houtsnippers harder samengeperst zijn en de dichtheid van die planken daarmee hoger is. Saffier maakt alleen maar gebruik van HDF-laminaten. Een ander groot voordeel is de waterbestendigheid van HDF ten opzichte van de MDF laminaten.

Sterkte van de klikverbinding

Vanzelfsprekend is dit niet, omdat weinig mensen erop letten bij de keuze van hun laminaatvloer, maar de kwaliteit van de klik-rand is zeker zo belangrijk. Heb je een kwalitatief goed klik verbinding dan zullen er tussen de laminaat-stroken ook minder snel openingen of spleten ontstaan. Gebeurd dit wel, dan is je vloer ook niet meer bestendig tegen water, de voegen zijn namelijk niet bestand tegen water en vocht. De vloeren van Saffier zijn bestand tegen krachten tot 650 kg/m2 dankzij hun technologisch hoogstaand ontwikkelde Clic-X-Press verbindingen. Hiermee kan je bij normaal gebruik jaren lang genieten van je laminaat vloer.

PVC Collecties

Uiteraard heeft Saffier ook een aantal unieke pvc-vloeren collecties in hun aanbod. Net als met de laminaten heeft Saffier ook bij de pvc-vloeren nadruk gelegd op de kwaliteit van de vloeren. Volledig in lijn met de nieuwste trends zijn hier een 11-tal series ontworpen met elk een aantal unieke ontwerpen. De XXL serie van Saffier kent 4 ontwerpen pvc-vloeren. Zo ook de Saffier Grande serie met nog eens 6 ontwerpen, Paso met 4 dessins, de Aringa Serie ook met 4 ontwerpen en zo nog 7 andere series.

Saffier Modo Serie

Neem bijvoorbeeld de prachtige Dolomites Stone pvc-vloer van de Modo Serie. Een, in Nederland, erg populaire zwarttint, gebroken zwart steenkleur. Waarmee deze Modo serie compleet gemaakt wordt met een 8-tal compleet verschillende dessins.

Bekijk de website