Bescherming van je vloer!

Stoelpoot sokken

Bescherming van je vloer

Stoel placemet

 

Als je net een nieuwe laminaat of houten vloer hebt laten leggen dan ben je daar uiteraard zuinig op. Elke kras of buts op je nieuwe vloer doet toch een beetje pijn.

 

Om die pijn te verzachten of nog beter niet plaats te laten vinden is er genoeg op de markt om je vloer te sparen van krassen. De meeste schade wordt niet toegebracht doordat er mensen overheen lopen maar doordat men met meubels gaat slepen.

Stoelpoot kussens

Gelukkig zijn er genoeg producten op de markt die je onder de poten van je bank, kast of tafel kunt plakken of timmeren maar er zijn ook creatievere oplossingen. Wij speurden het internet voor je af voor betaalbare oplossingen en sommige zijn zelfs erg creatief.

 

  • Je kent ze wel, de gewone vilt rondjes die je op maat kunt knippen en zelfklevend zijn. Het voordeel is dat ze onzichtbaar zijn maar na verloop van tijd kan de plaklaag slechter worden waardoor ze losraken. Goedkoop maar niet altijd even handig.
  • Een zelfde uitvoering als de zelfklevende vilt rondjes zijn deze met een spijker. Ze zijn stevig, blijven goed zitten en zijn onzichtbaar. Ze zijn niet voor alle meubelen geschikt, je wilt toch geen spijker slaan in je antieke kast. Ook tafels of stoelen met wat dunnere poten zijn ongeschikt, je kunt het hout beschadigen.
  • Ga je voor creatief, opvallend en mooi om te zien? Deze sokjes voor je stoel- of tafelpoten zien er erg vrolijk uit. Ze kosten weinig en zijn leuk om te maken. Of ze lang meegaan durven we niet te zeggen maar dan maak je gewoon weer nieuwe.
  • Meest creatieve en goedkoopste vonden we toch wel de truc met de oude slippers. Het enige wat je nodig hebt zijn wat oude slippers, een schaar en goede lijm. Knip gewoon de juiste maten uit je slipper en lijm die onder je stoelpoten. Makkelijk toch?
  • Heb je nu een stoel of tafel met wieltjes eronder dan heb je een kleine uitdaging. Enige oplossing is er een karpet onder te leggen maar wil je dat nu niet dan raden wij deze doorzichtige PVC matten aan. Ze zijn er in verschillende maten en prijzen. Let vooral bij aanschaf op de dikte van het materiaal, als je drie keer je bureaustoel verschuift en de PVC mat scheurt zou zonde zijn.

Lijmpistool