Tegellaminaat versus keramische tegels

Tegellaminaat blog afbeelding

Tegellaminaat versus keramische tegels

 

Laminaat planken met een hout structuur en hout print zijn alom bekend en overal verkrijgbaar. Van bouwmarkt tot vloerenspeciaal zaak je hebt keus te over. Steeds meer mensen kiezen er echter voor om een tegellaminaat aan te schaffen.

 

Tegellaminaat is dan ook een stuk goedkoper dan gewone keramische tegels en makkelijker zelf te leggen. Tegellaminaat heeft meerdere voordelen ten opzichte van keramische tegelvloeren.

 

De voordelen van tegellaminaat

 

  • Het is een stuk lichter in gewicht dan keramisch tegels
  • Uitermate geschikt voor vloerverwarming
  • Geluiddempend dus ook voor appartementen en bovenwoningen de beste keus. Laat je wel inlichten over de juiste ondervloer
  • Makkelijk zelf te leggen, tegels zetten is echt een vak. Tegellaminaat leggen is vaak binnen een dag gedaan, mits je het juiste gereedschap hebt.
  • Tegellaminaat vloeren voelt warmer aan dan keramische tegels.
  • Geen gedonder met lijm, tegellaminaat kun je los en makkelijk zelf leggen leggen
  • Makkelijk te vervangen als je eens toe bent aan een nieuw laminaat vloer

 

Tegellaminaat in je interieur

 

Tegellaminaten winnen niet voor niets terrein in de vloeren wereld. Voor elk interieur is er wel een dessin of look te koop. Tegel laminaat is geschikt voor alle ruimtes in je huis en  kan tegen een stootje. Het laminaat lijkt zo op steen doordat er verschillende soorten toplagen te koop zijn, glad, ruw of hoogglans.

 

Ook komen er steeds meer kwaliteitsvloeren bij en de technische mogelijkheden gaan ook gewoon door waardoor de levensduur alleen maar toeneemt en de keus in de markt toeneemt.

 

Afbeelding donkere tegellaminaat

 

Door de vele dessins is tegellaminaat uitermate geschikt voor de betonlook of natuursteen look. Vaak is een vloer niet geschikt om er een zware betonvloer over te gieten en kan dit ook een vrij prijzige oplossing zijn. Tegellaminaat is dan de betaalbare optie.

 

De voordelen van tegellaminaat versus keramische tegels zijn legio maar het blijft een persoonlijke keus.