Voorkom krassen in je laminaat

Vieze schoenen afbeelding

Voorkom krassen in je laminaat

Na noeste arbeid ligt eindelijk je gloednieuwe laminaatvloer er strak in, afgewerkt met mooie muurplinten. Trots en blij dat je nu eindelijk kunt genieten van je droomvloer.

Enkele dagen later beginnen zich de eerste krassen te vertonen, en dat is natuurlijk balen. Kleine krasjes en putjes in je laminaat zijn makkelijk te voorkomen.

 

Laminaat tips

Uitsluiten kun je niet maar zoals elke vloer kun je laminaat ook beschadigen. Met een paar kleine investeringen kun je voorkomen dat je laminaat beschadigd raakt door alledaags gebruik.

 

  • Elke interieurzaak heeft ze liggen, viltjes die je onder je meubels kunt bevestigen. Let wel dat je niet de zelfklevende neemt maar die met een pin. Die blijft tenminste zitten. Bij het schuiven van de meubels zal het in elk geval niet krassen.
  • Schoenen uit!! Klinkt eenvoudig maar is wel het meest doeltreffend. Hoe vaak blijft er wel niet een steentje of zand onder je zolen hangen wat je mee naar binnen loopt. Goed je schoenen vegen helpt al wat maar 100% haal je niet.
  • Heb je een kantoor aan huis waar een houten of laminaatvloer ligt. Ga eens langs de kantoorhandel, speciaal voor bureaustoelen zijn er doorzichtige matten zodat de wielen je vloer niet beschadigen.
  • Spelende kinderen kunnen ook behoorlijk wat schade aanrichten, autootjes rijden nu eenmaal het beste met een glad oppervlak. Geef ze een speelkleed of een eigen speelkamer als dat mogelijk is. Zo blijft de laminaatvloer in de huiskamer tenminste heel.
  • Misschien denk je er niet aan, maar ook honden met scherpe lange nagels kunnen krassen veroorzaken, zorg dus dat ze op tijd geknipt worden.

 

hond blog afbeelding

Pas op voor water

Niet alleen krassen ontsieren je laminaatvloer, ook water kan je vloer beschadigen. Let daarom altijd op bij het water geven van je planten. Zorg dat je een droge doek bij je hebt. Al kun je natuurlijk ook een watervast aqualaminaat leggen.

 

Uiteraard zijn er nog veel meer voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om beschadigingen te voorkomen. Helemaal uitsluiten kun je niet.

 

Gelukkig zijn er steeds meer producten op de markt die lichte krassen weg kunnen werken. Maar daarover in een ander blog meer.